lauantai 23. marraskuuta 2013

Valmennus kertaa 3!

Nyt on sitten hevospainotteinen postaus!
Olen tässä kolmen päivän aikana ollut kolmessa eri valmennuksessa, yhdessä koulu- ja kahdessa estevalmennuksessa. Kouluvalmennukseen menin vain sen takia, että omaa hevostani en saanut koululle tuotua, joten en sillä päässyt estevalmennukseen, eikä ole hevoselle reilua hypätä kolmea päivää putkeen.

Torstai - kouluvalmennus
Tosiaan, torstaina oli Mallatin Katin kouluvalmennus, jossa olin tulevalla näyttöhevosellani, Vellulla (Velmu Waan). Minulla on aina ollut hieman ongelmia Vellun pyöreäksi ratsastamisessa suoralla, ympyrällä ei ole ongelmaa. Lisäksi olen sisäisesti ja ratsastustyyliltänikin esteratsastaja, joten koulutuuppaus ei tee pahaa, jotta sitä saisi vaikka vähän istuntaa korjailtua..
Menimme osia K.N. Specialista, joka on siis tuleva näyttöratamme. Menimme aluksi loivaa kiemuraa, sitten radalle sisään ratsastusta, eli siis käänsimme A-päädystä keskihalkaisijalle, pysähdys keskelle, ja liikkeelle. Kaikki tämä ravissa. Vellu on pysähdyksissä todella vahva edestä, ja jouduinkin välillä aika rumasti ottamaan kiinni, että se pysähtyi. Parani loppua kohti tosin. Sitten laukkasimme molempiin suuntiin ympyröitä ja lävistäjiä. Vellu oli ihan tosi hyvä! Lopuksi tulimme vielä muutama ravilävistäjät temponmuutoksella, ja kyllähän tuostakin suomenputesta liikettä lähtee.. Lisäilen kuvat loppuun.

Perjantai - alue-estevalmennus, 1. päivä
Tosiaan, meidän koulullamme järjestettiin alue-estevalmennus, ja samalla aluekatsaus, ja tämä oli kahden päivän tapahtuma. Menin tänäänkin Vellulla, ja oli kyllä todella kivaa päästä hyppäämään pitkästä aikaa kunnolla! Hyppäsimme kahta linjaa, jossa toinen oli pysty-pysty ja toinen pysty-okseri. Aloitimme n. 60cm esteillä, ja lopuksi jälkimmäiset esteet olivat 90-100cm. Kylläpäs Vellu hyppäsi! En ole sen kanssa vielä kertaakaan näin isoa hypännyt, ja kyllä hevonenkin kasvoi 20cm ylöspäin sitä muka kun esteet nousivat, ja rupesi rytmi, rentous ja järki löytymään huomattavasti enemmän, ja taisimme molemmat hevosen kanssa keskittyä paremmin mitä korkeampia esteet olivat.
Tulimme lopuksi vielä jumppasarjaa ensin kolmella esteellä ja viimeiseksi neljällä. Vellu oli tässäkin todella hyvä, ja teki vaikean asian itselleen, ja vaihtoi kerran jopa laukankin!

Lauantai - alue-estevalmennus, 2. päivä
Jepjep, tänään oli toinen alue-estevalmennuksen päivä, ja rataharjoitusta. Hyppyjä tuli radalla yhteensä 9, ja esteitä oli 8. Mukana oli myös vesimatto, kukkalaatikko ja portti, sekä joitakin johteita. Verryttelimme ensin pystyllä, sitten hyppäsimme muutaman kerran vesimaton, ja sitten vielä okseria. Sitten rupesimme hyppäämään rataa. Menin itse radan 80cm korkeudella, ja näin jälkikäteen miettien, olisin toki voinut mennä radalla myös muutaman 90cm esteen, mutta ehkä sitten ensi kerralla! Vellu oli tänään alusta asti paljon tasaisempi kuin eilen. Vellu pysyi koko ajan tosi hyvin avuilla ja pehmeänä edestä. Super-Vellu!

Sitten vielä niitä kuvia
Kuvia ei nytten ole kuin vain torstain kouluvalmennuksesta, koska "hovi"kuvaajamme Heidi oli myös töissä alue-estevalmennuksen järjestelyissä, eikä kerennyt kameran kanssa leikkimään. Osissa kuvia sitten huomaa minun hyvin tyypillisen esteratsastajan istuntani, ja silloin sopii miettiä, että miksi esteratsastaja menee koulua, kun ei se näytä hyvältä edes? : D















Kuvittelin vissii et nenän edessä on este.










Super-Vellu! <3











Supervalmennusviikonloppu takana, tästä se jatkuu syöden ja koittaen keksiä keino liikuttaa oma hopunen, joka on seisonut nytten keskiviikosta tai torstaista saakka, kun ei sillä ole hokkeja, ja lunta on liikaa.
Menolippu Kanarialle, paluulipulla ei niin väliä..

~Jojo

Kuvat (C) Heidi Taipale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kommentoida nätisti (: