maanantai 14. lokakuuta 2013

Muuttunut blogi.

Kuten kaikki varmasti huomaavat, blogi on kokenut täyden muodonmuutoksen. Osoite, nimi, ulkoasu. Kaikki meni uusiksi.

Minkä takia?
No sen takia, kun ei minulla ole tarpeeksi juttua tuon ponin kanssa toimimisesta, kun ei tehdä mitään ihmeellistä.

Mistä blogi kertoo nykyään?
Vegetaristi heppahöpero-hevostenhoitajaopiskelijan elämästä, ruuasta, kiukusta ja ketutuksesta. Lyhyesti, minun elämästä. Blogista tuli siis lifestyle-blogi. Ajattelin jakaa täällä ruokareseptejä ihan kuin ketään kiinnostaisi.., vaatevalintoja, jotka eivät ole kovin ihmeellisiä, koska kouluun ei jaksa ja tallille ei kannata puketua, mutta jos joskus jossain käyn, niin millä vaatteilla. Ajatuksia yleisistä asioista, mielipiteitä, ja mahdollisesti joskus jonkun "vierailevan tähden" ajatuksia asiasta X.

Kevyt aloitus.
Aloitetaan blogin uusi aikakausi yleisimmin käyttämilläni vaatteilla. Kollarit, toppi, huppari, pipo, villasukat. Siinä on ne tärkeimmät. Olen todella laiska pukeutuja, ja kollarit on helppo pukea jalkaan, ja ne ovat huomattavasti mukavammat kuin farkut. Toppeja käytän, koska T-paidat (etenkin normaalilla pääntiellä) ahdistavat, ja aiheuttavat tukehtumisen tunteen. Huppari, no, koska huppari. Mukava, helppo, sopii melkein kaiken kanssa. Pipo, koska en jaksa laittaa hiuksiani melkein ikinä. Toki, jos olen jaksanut pidennykset laittaa, niin sitten välttelen pipoa, ja jos olen rastat kuiturastat, semmoiset värikkäät pötkylät väkertänyt  päähäni, niin minulla on tasan 2 pipoa joita voin käyttää, ja kyllästyn niihin nopeasti. Villasukat vain koska varpaani palelevat helposti, ja olen tänäkin syksynä pitänyt jo kahtia villasukkia päällekkäin.



Perus ruoka -nopea ja täyttävä
Tässäpä heti alkajaisiksi yksi eniten käyttämistäni respteistä, josta saa helposti myös liharuokaa, vaihdat soijan vain haluamaasi lihaan.

Riisi-kaura sekoitus
Suolaa
Soijarouhetta
Kermaa
Sweet&Sour -kastike
Chilikastike
Keitä riisi-kaura ohjeen mukaan, laita keitinveteen haluamasi määrä suolaa, korvaamalla 2dl vettä kermalla (2dl purkki kermaa). Lisää n. puolessa välissä keittämistä soijarouhe. Lisää viimeiselle viidelle minuutille kattilaan myös Sweet&Sour -kastike. Kun riisi-kaura-soija-sweet&sour-sekoitus on kiehunut tarvitseman määrän, lisää joukkoon chilikastiketta makusi mukaan. Tähän voi käyttää myös muita mausteita, ja ne lisätään sitten samaan aikaan kuin suola, ja chilikastikekkin on vapaaehtoinen.

Lisäkesalaatti:
2 rasiaa miniluumutomaatteja
Kurkkua
2 suolakurkkua
½ sipuli (itse käytän isoja sipuleita, joten määrä on sen mukainen)
1 prk salaatti(feta)juustokuutioita öljyssä
Chilikastiketta
Pilko ainekset kulhoon. Itse pilkon tomaatit 4:än osaan, kurkut pieniksi paloiksi ja sipulit pieneksi silpuksi. Lisää salaattiin n. 2rkl (silmämääräisesti, ei tarvitse mitata) salaattijuustokuutioiden öljyä, valuta loppu öljy pois (sen voi kaataa myös "pääruokaan" eli tuohon riisi-kaura-seokseen). Lisää salaattijuustokuutiot salaattiin. Lisäilen chilikastiketta maun mukaan, tai ole lisäämättä.

Muistakaahan sitten käyttää omaa harkintakykyänne salaatin aineksissa, jos et pidä suolakurkusta, älä sitä laita. Itse en pidä salaatinlehdistä, joten en niitä käytä. Ohjeita ei tarvitse seurata orjallisesti, näin minä itse ne teen, sinä voit tehdä ne täysin eri tavalla!



Nauttikaa!
~Jojo

2 kommenttia:

  1. JOO! Siun sipulimäärä. Kerra koko salaatti oli pelkkää sipulia, koristeena vähän kurkkua, salaattia ja tomaattia ja fetaa tietysti.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se miu vika oo et tykkään sipulista : D

      Poista

Muistathan kommentoida nätisti (: